صفر سفیدرو، کارشناس ارشد مدیریت تحقیقات در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با تشریح فعالیت های پژوهشگاه امام صادق(ع)اظهارداشت: پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) در واقع یک پژوهشگاه ماموریتگرا می باشد و مرکز علمی به شمار می رویم که نیازهای برخی از سازمان ها را تامین می نمائیم.
این استاد دانشگاه افزود:برخی از پژوهشگاه ها در خلاءهایی که در حوزه علم احساس شود وارد می شوند و طرح های کاربردی را انجام می دهند، اما این پژوهشکده وظیفه دارد نیازهای علمی سازمان های دولتی تعیین شده را برآورده کنند که ممکن است در حوزه های مختلفی باشد.
پژوهشگاه مکفل پژوهشها در حوزه علوم اسلامی و انسانی می باشد
وی توضیح داد: آنچه پژوهشگاه متکفل کار می باشد این است که پژوهشهایی که مربوط به حوزه علوم اسلامی و انسانی می باشد و بخشی از علوم انسانی مد نظر است که رویکرد و جهت گیری اسلامی دارد بر عهده ما می باشد.
سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) اظهار داشت:هر گاه این خلاء های علمی و سوالات مورد نظر در نیروهای مسلح و بسیج و سپاه نیاز به پژوهش و متن آموزشی و یا پروژه ای علمی باشد باید پاسخگو باشیم که این ها به پژوهشگاه واگذار می گردد در واقع عمده کار در حوزه علوم اسلامی و انسانی در راستای تامین نیازهای علمی نیروهای مسلح می باشد.
وی خاطرنشان کرد:این پژوهشگاه در واقع یک سابقه طولانی دارد و حتی بعد از انقلاب کتاب هایی که قرار بود وارد سپاه شود در این ارتباط مرکزی تحت عنوان بررسی ها آغاز به کار کرد که ابتدای کار هر کتابی که قرار بود در سپاه توزیع شود بررسی می شد و اگر شاخص ها و معیارها برخودار بود اجازه توزیع را می گرفت ضمن اینکه یک سری جزوات آموزشی در حوزه اخلاق و احکام و نیز تدوین کرده بودند.
صفر سفید رو بیان کرد:سابقه پژوهشگاه بالغ بر 35 سال است و چند ماه بعد از انقلاب، مرکز راه اندازی شد که سالها بعد مرکز تحقیقات اسلامی شد که در قم یک برند شناخته شده بود و بعد مبدل به پژوهشکده تحقیقات اسلامی شد و مجوز پژوهشکده راگرفت همچنین اولین پژوهشکده در قم بود که مجوز وزارت علوم را در سال 73 اخذ کرد در حال حاضر نیز در حدود سه سالی است که مجوز پژوهشگاه را گرفته که تبدیل به پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) شده ایم.
تاکنون 700 اثر در پژوهشگاه به چاپ رسیده است
وی در مورد منشورات و نشریات عنوان کرد:بانک اطلاعات مشتمل بر اطلاعات دقیق از عموم کارهایی است که از ابتدای تحقیقات انجام می دهیم در این راستا تاکنون 700 اثر چاپ شده داریم که عمدتا نتایج پروژه ها و یا کتب است البته برخی از این پروژه ها چاپ نمی شود و در اختیار سازمان قرار می گیرد.
سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) تصریح کرد:در این بخش نرم افزارها شامل موضوعات احکام و عقاید و سیاسی و اخلاق طراحی می شود و با توجه به رشته های علوم تمامی این آثار را در نرم افزار دسته بندی کرده ایم و تمامی آثار پژوهشگاه در نرم افزارها نیز موجود است.
وی در خصوص نشریات گفت:در این مرکز نشریات علمی و پژوهشی و سیاست های اسلامی نیز تدوین می شود نشریه پیام نیز ویژه روحانیون سپاه و نیروهای مسلح به صورت علمی و ترویجی منتشر می شود.
صفر سفید رو در مورد دیگر نشریات اظهار داشت:یکی از نشریه های پژوهشگاه نشریه راهنمایی شناسی در حوزه کلام اسلامی شامل مقالات پژوهشی و نشریه تربیت اسلامی در مورد مباحث علوم تربیتی و نشریه پژوهش های دفاعی امنیتی در اسلام می باشد ضمن اینکه دو نشریه تخصصی برای مخاطبین خاص که عمدتا تبلیغی است وجود دارد که پیام ویژه روحانیون مستقر در سپاه و نشریه اندیشه بسیج ویژه بسیج طلاب می باشد.
وی در مورد اعزام مبلغ توضیح داد:اعزام مبلغ نیز از برنامه های ماموریتی سپاه است که در صورت مطالبه سازمان ها انجام می شود.
سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) عنوان کرد:چند سالی در خصوص شعار سال رهبری آثاری را به چاپ می رساندیم اما در دوسال اخیر با توجه به اینکه بازخوردی در بازار نداشت و در طول سال تقاضایی نداشت و مشابه آن نیز در بازار وجود دارد انجام نمی گیرد.
با راه اندازی میزهای تخصصی برآنیم مطالبات رهبری را پیگیری کنیم
وی تصریح کرد:از سال گذشته جلسات اندیشه ورزی طراحی کرده ایم تا با طراحی میزهای تخصصی فرمایشات رهبری و شعارهای سال پیگیری کنیم که محصولات میزهای اندیشه ورزی در اندیشکده ها تولید شود.
صفر سفید رو در مورد رسالت مهم پژوهشگاه بیان کرد:اسلامی کردن علوم یکی از رسالت های پژوهشی است در این راستا تمامی پژوهش ها باید رویکرد اسلامی داشته باشد و اگر پژوهشی اجتماعی و سیاسی انجام شود حتی اگر میدانی باشد باید بر اساس مبانی و چارچوب های نظری مبتنی بر موضوعات دینی باشد و این یکی از رسالت های اصلی این است.
وی خاطرنشان کرد:اگر در حوزه سیاست در جامعه بر اساس اسلامی کردن کاری انجام شود بر عهده ما نیست اما کتب سیاسی باید با مبانی دینی سازگار باشد در بخش نظارت نهایی باید اثری که چاپ شود با مبانی دینی تعارض نداشته باشد ضمن اینکه کارهایی که در حوزه نیروهای مسلح بخشی از مبانی نظری اش باید از مبانی دینی کار شود تمامی پروژه ها این سیاست را دنبال می کند.
سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) گفت: هر کتابی که باید در این جا طراحی شود چه در علوم سیاسی و رفتاری باید مبانی دینی در آن لحاظ شود از ویژگی های کار ما در تمایز با سایر مراکز ماموریت گرا این است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در فصول مختلف تعداد پژوهشگران متفاوت است گاهی 200 نفر پژوهشگر و محقق و ناظر علمی حوزوی و دانشگاهی در سطوح عالی در مرکز فعال می باشند.
انتهای پیام 313/17
نظر شما